78154

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Karel (194.138.39.55) --- 11. 10. 2006
Re: med

A nebo lze poradit ještě jiný způsob: skoupit od takovéhoto včelaře celou nabízenou produkci a ve vlastní režii prodat za reálnou tržní cenu.
Tady je ovšem předpokladem, že jste zdatným obchodníkem, který má "zmáknutou" svoji klientelu.
.......
druhý předpoklad je, že skoupený med je stejně kvalitní jako med na který je klientela zvyklá.
I české medy jsou kvalitní a ještě kvalitnější.
A bez ohledu na to jsou určité chuťové návyky.
....
Neměl jsem v úmyslu mlátit prázdnou slámu, spíše nasměrovat úsilí těch co jim to tak vadí.
Já to letos řeším omezením prodeje jen pro stálou klientelu co si sama objednává. A vytvářím si rezervu na další léta pro případ, že by ke mě přišel páter Koniáš. (likvidovat mor). Na výnos z nových včel potřebuji nejmíň dva roky.
A nevím, zda by se zákazníci mezitím neobrátli jinam.
Karel


Karel

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 18914


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Eman (194.149.115.254) --- 12. 10. 2006
Re: med

S tou rezervou to je i v mém případě z nouze ctnost, ale já to taky tak vidím. Jinak si myslím, že až dostaneš do včel mor, tak se to rozkřikne dřív než to, že máš dobrý med. Pochybuji, že tím neztratíš zákazníky. O co se teď prodává med hůř za "normální" cenu, o to víc frčí medovina.


--------------------------
>Já to letos řeším omezením prodeje jen pro stálou klientelu
>co si sama objednává. A vytvářím si rezervu na další léta pro
> případ, že by ke mě přišel páter Koniáš. (likvidovat mor).
>Na výnos z nových včel potřebuji nejmíň dva roky.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 18915


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
Jan Cervenka (e-mailem) --- 13. 10. 2006
Re: med

Dne čtvrtek 12 říjen 2006 06:24 Eman napsal(a):

> se teď prodává med hůř za "normální" cenu, o to víc frčí medovina.

No a je to mozneoficielne ze dvora prodavat medovinu ?
Ridi se to jako vino (tusim do 2000 l se neplati sp. dan), nebo jinak?
Letos jsem poprve varil medovinu, moc mi i ostatnim ochutnavacum chutnala,
ale zatim mam strach ji prodat. Jak to tedy s medovinou a jejim prodejem je,
tusite nekdo ?

Honza
_______________________________________________
Konference Vcely
Vcely/=/v.or.cz
http://v.or.cz/cgi-bin/mailman/listinfo/vcely

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 18953


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu